2014. december 17., szerda

Létezik-e cél, amely szentesíthetné a kínzást?

Az év legcinikusabb közvélemény-kutatása következik emberek kínzásáról, a kínzással megszerzett információk hasznosításáról (amennyiben valaki más szerezte meg őket), elfogadhatónak tartott kínzási technikákról, és arról, hogy az USA tekintélyének az ártott, hogy nyilvánosságra hozták - nem pedig az, hogy végrehajtották ezeket a kínzásokat.

A nemrégiben nyilvánosságra CIA jelentés szerint, az amerikai titkosszolgálat törvénytelen eszközöket alkalmazva kínzási technikákat alkalmazott 119 fogvatartott titkos börtönökben zajló vallatása során.

A YouGov felméréseket készített a témában Amerikában és az Egyesült Királyságban. A kutatás érdekes egyrészt abból a szempontból, hogy látszik, Amerika is mennyire polarizált politikailag. A demokraták élesen elutasítók a CIA intézkedéseivel szemben (a program illegális volt, a probléma legális eszközökkel is kezelhető lett volna, a kínzás nem elfogadható, stb.), a republikánusok pedig teljes mellszélességgel támogatják. Másrészt annak is megvan a maga bája, amikor látjuk összehasonlítva annak az országnak a reakcióját, akit a támadás ténylegesen ért (USA), azzal, akit nem (Egyesült Királyság).


Az USA-ban a megkérdezettek 65%-a szerint igenis indokolt lehet kínzási technikák alkalmazása azokkal a terrorizmussal gyanúsított személyekkel szemben, akik tudhatnak valamit az esetleges következő, USA elleni támadással kapcsolatban.


Az Egyesült Királyságban már csak 34% szerint létezhetnek egyáltalán olyan körülmények, amelyek igazolhatják a kínzás alkalmazását, de ha valaki más már megszerezte kínzással az információt, akkor a brit titkosszolgálat jó szívvel építhet rá 47% szerint. Csak a mi pici kezünk maradjon tiszta, ez a fontos!


Az amerikaiak mindössze 21%-a gondolja, hogy a CIA eljárásmódja legális volt, de 24% elfogadhatónak tartja, hogy a CIA illegális eszközökhöz is forduljon szükség esetén. Kíváncsi vagyok, mit gondolnának, ha rajtuk kísérletezne a CIA. Utólag, mondjuk, beismernék, hogy eredménytelenül.


Bizonyos kínzási technikák elfogadhatóbbak az amerikaiak szerint, mint mások. Például kipróbáltatnám néhánnyal az alvásmegvonást 180 órán keresztül - szerintem ezek arra gondolnak, hogy olyan, mint átbulizni az éjszakát.

A kutatáshoz írt egyik komment így szólt: "Örömmel tölt el, hogy azok az emberek, akik másokat a végbelükön keresztül táplálnak, a mi oldalunkon állnak. Nagyon kínos lenne a perverz szadisták oldalán állni."


Érdekes módon, a feketék körében a leggyakoribb (14%) a nézet, miszerint a jelentés napvilágra kerülő részletei javították az USA imidzsét (az összes többi szegmentálás szerint nincsenek nagy különbségek). A kérdezettek fele szerint inkább rontották.


De az igazán szép, a pont az i-n, ez az ábra. Mégis mi rontotta az USA megítélést? Az, hogy embereket kínoz kormányzati felhatalmazással? Egy frászt: az, hogy elismeri!

És most a nagy kérdés felétek: Szerintetek, létezhet-e olyan cél, amely szentesítené a kínzást, mint eszközt?


Létezhet-e olyan cél vagy körülmény, amely szentesíti a kínzási technikák alkalmazását, mint eszközt?
Igen, biztosan.
Nagyon ritkán előfordulhat.
Kizárt dolog. Embereket nem kínzunk.
Poll Maker

1 megjegyzés:

  1. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

    Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

    Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm



    VálaszTörlés