2014. december 14., vasárnap

A jótékonykodás nem pénzkérdés: Mianmar vezeti a világranglistát!

Nincs az a bugyuta amerikai film, amiben ne lenne egy gazdag feleség, aki fontosságának tudatában kótyavety... izé, bocsánat, jótékonykodja férje vagyonát mindenféle rongyrázós, csili-vili társasági eseményeken. Ekkora társadalmi nyomás mellett nem is meglepő, hogy az USA szerezte meg holtversenyben az első helyet a Charities Aid Foundation 2013. évi jótékonykodási ranglistáján.

A jótékonykodási index három adakozó magatartást mér: a kérdezett ad-e pénzbeli adományt, végez-e önkéntes munkát, illetve segít-e idegennek egy tipikus hónapban.

Hogyan kerülhetett az USA mellé a katonai junta hatalma alól csak 2011-ben és valószínűleg csak hivatalosan és nem ténylegesen felszabaduló Mianmar (régi nevén: Burma)???? Mianmar, ahol világszinten a legmagasabbak közé tartozik a jövedelmi rés, mivel a gazdasági hatalom továbbra is a papíron megbuktatott katonai vezetés kezében összpontosul? Mianmar, ami az Emberi Fejlettségi Index alapján a 187 országból álló rangsor végén kullog, a 150. helyet vívva ki magának?

Ha azt hiszitek, hogy Mianmarban divat segíteni az idegeneknek, mert úgyis mindenki ráér, óriási tévedésben vagytok. A megkérdezettek 49%-a segít csak. Azonban 91%-uk rendszeresen adakozik pénzt, és 51%-uk végez önkéntes munkát! Önkéntes munkában csak Türkmenisztán (53%), pénzbeli adományban viszont senki nem előzi meg Mianmart (Málta a második, jócskán elmaradva, 78%-kal). Mianmart a théraváda buddhista közössége emeli az élbolyba, mivel szerintük a jótékonykodás a szenvedéstől való megszabaduláshoz vezető legbiztosabb utak egyike.

És most lássuk az USÁ-t. Az USA az idegeneknek segítésben első (79%), pénzbeli adományozásban csak 9. (68%), és hiába van hagyománya náluk az önkénteskedésnek, az mindössze az 5. helyhez elég (44%).

Magyarország az összesített lista 72. helyét foglalja el. Pénzbeli adomány vonatkozásában a 62. (24%), önkéntes munka tekintetében a 104. (12%), idegennek segítésben az 56. (51%) hely a mienk.

A riport egyértelmű tanulsága az, hogy nem a magas GDP tesz tipikus segítőkké. A G20 országok közül csak 5 van benne a top20-ban, 11 a top50-be sem került be. Szerintem, a Világbank 31 magas jövedelmű országot tartalmazó listája jobban közelíti a "gazdag ország" fogalmát, mint a G20-hoz tartozás, de ez alapján is hasonlót tapasztalunk. A 31-ből 9 volt a top20-ban és további 6 a top50-ben.

A CAF weboldaláról letöltött infografikán jól követhetők a riport fő tanulságai.
CAF present this infographic on the World Giving Index 2014Brought to you by CAF - Donate to charity online

1 megjegyzés:

  1. Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan és egyszerűen nyújtunk kölcsönöket, személyi kölcsönöket, autóhiteleket, otthoni hiteleket, diákhiteleket, üzleti kölcsönöket, feltalálói kölcsönöket, adósságkonszolidációt. stb.

    Kapjon engedélyt egy üzleti vagy egyéni hitelre ma, és szerezzen pénzeszközöket ugyanazon a alkalmazási héten. Ezek a személyes kölcsönök jóvá lehet hagyni, függetlenül a hitelezéstől, és sok boldog ügyfelünk van, aki támogatja ezt a követelést. De nemcsak megkapja a szükséges kölcsönöket; akkor a legolcsóbb lesz. Ez a mi ígéretünk: Garantáljuk a legalacsonyabb kamatlábat minden olyan kölcsön esetében, amely ingyenes fedezetet nyújt.

    Törekszünk arra, hogy pozitív tartós benyomást hagyjunk ügyfeleim elvárásainak túllépése során. Célunk, hogy méltósággal és tisztelettel kezeljük, miközben a legmagasabb minőségi szolgáltatást időben biztosítjuk. Nincs szükség társadalombiztosításra, és nem szükséges hitelesítési ellenőrzés, 100% -os garancia. Kérjük, azonnal válaszoljon az alábbi részletek alapján, ha érdekel a kölcsön, és mentes a csalásoktól.

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Hívás / szöveg +1 (603) 786-7565 köszönöm



    VálaszTörlés